Nyilvánosságra hozták az utaskiszolgálásban a világon a legjobb repülőterek listáját

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsának globális szervezete, az Airports Council International [ACI] World ma nyilvánosságra hozta azoknak a repülőtereknek a listáját, amelyek elnyerték a szervezet által a világon a legmagasabb szintű fogyasztói élményt nyújtó reptereknek odaítélt, nagy presztízsű repülőtéri szolgáltatásminőségi díjakat, az Airport Service Quality Awards-ot.

A díjak közt a legújabb, most létrehozott díj, az ASQ Arrivals Award (Repülőtéri szolgáltatás-minőségi díj – Érkezések kategória) nyertese az új Érkezési felmérés (Arrivals Survey) alapján az indiai Bengaluru városában működő Kempegowda Nemzetközi Repülőtér lett, első olyan reptérként, amely mind az Indulási, mind az Érkezési szolgáltatásminőségi díjat elnyerte.

A világ repterei közül a minden évben díjjal kitüntetettek közé a következők tartoznak: az Indianapolis Nemzetközi Repülőtér, a Peking Főváros Nemzetközi Repülőtér, a Szingapúr-Changi Repülőtér, a Toronto Pearson Nemzetközi Repülőtér, a Roma-Fiumicino Nemzetközi Repülőtér, a Mumbaiban működő Chhatrapati Shivaji Nemzetközi Repülőtér, Delhi városának Indira Gandhi Nemzetközi Repülőtere, a Shanghai-Putungi Nemzetközi Repülőtér és a Seremetyjevói Nemzetközi Repülőtér.

Idén a nyertesek közt több olyan reptér is szerepelt, amely először kapott ASQ díjat. Ezek közé tartozik a hondurasi Ramón Villeda Morales Nemzetközi Repülőtér, valamint a Dublin Nemzetközi Repülőtér, az Oslo Nemzetközi Repülőtér, a Helsinki Nemzetközi Repülőtér, a Southampton Nemzetközi Repülőtér, a Bristol Nemzetközi Repülőtér és a London City Nemzetközi Repülőtér. Több spanyolországi repülőtér, köztük az Almería, a Girona, a Melilla, a Zaragoza, és az Alicante-Elche szintén első alkalommal került fel a nyertesek listájára. A kanadai Fort McMurray Repülőtér és az ománi Muscat Repülőtér is új tag az ASQ díjak nyerteseinek csapatában, és számos korábbi díjazott továbbra is előkelő helyen végzett a rangsorban.

A “Legjobb infrastruktúra és utaskezelés” (Best Best Infrastructure and Facilitation) kategóriában nem kevesebb mint hét indonéziai és nyolc kínai repülőtér kapott díjat a saját méretkategóriájában.

“A repülőtéri szolgáltatásminőségi (ASQ) díjak a legjobb fogyasztói élményt nyújtó repülőterek erőfeszítéseit ismerik el, és a legmagasabb szintű kitüntetést jelentik a reptérüzemeltetők számára szerte a világon” – magyarázta az ACI World főigazgatója, Angela Gittens.

“Mind a hagyományos, mind az újonnan bevezetett kategóriákban azok a repülőterek nyertek díjat, amelyek a legtöbbet tettek azért, hogy kielégítsék az utasok folyamatosan bővülő igényeit, egyre magasabb szintű szolgáltatást és kiemelkedő teljesítményt nyújtsanak.

Az Airports Council International tagrepülőterei felismerték, hogy a jobb fogyasztói élmény biztosítása igen fontos üzleti eszköz ebben az egyre élesedő versennyel jellemzett ágazatban. Az ACI reptériszolgáltatásminőség-értékelése, az ASQ az egyetlen globális program, amely objektív minőségi mutatók alapján történő elemzést és összemérési, viszonyítási alapot (ún. benchmarkot) biztosít a repülőterek számára azzal a céllal, hogy támogassa a légikikötőket teljesítményük folyamatos javításában.”

A nyertes repülőterek képviselői az ACI szeptemberben, Indonéziában, Bali szigetén megrendezésre kerülő második Fogyasztói élmény globális csúcstalálkozójának (Customer Experience Global Summit) keretében sorra kerülő ASQ díjátadó ünnepségen (ASQ Awards Ceremony) vehetik át a díjakat.

Az ASQ Departures (Indulás) program az utasok szolgáltatásokkal való elégedettségét 34 teljesítménymutató alapján értékeli. A világ 100 legforgalmasabb reptere közül mintegy 75 vesz részt a programban, ami azt jelenti, hogy 2018-ban a világ 8,3 milliárd légiutasának több mint a fele vett igénybe ASQ felmérésekben részt vevő repülőteret.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s