Vége a PS Vitának

A Sony bejelentette, hogy megszünteti a PS Vita gyártását. A kézi játékkonzolt közel egy évtizede mutatták be először a nagyközönségnek.

A kis egység 2011-ben érkezett. Ma a két utolsó változata a Sony honlapjának japán változatában töröltként szerepel, jelezve a konzol halálát.

Valószínű, hogy a Vita-t rövid ideig még megtalálhatjuk az üzletekben, de a gyártása véget ért. A PlayStation amerikai oldalán még szerepel egy PS Vita részleg, bár elég nehezen található meg a honlapon.

Elindítása óta a PS Vita leginkább az okostelefonokon játszható játékokkal volt versenyben. Üzletileg azonban soha nem sikerült megismételnie a PlayStation Portable sikerét, és ezt a Playstation csalódásnak tartotta.

Ennek ellenére a Sony ezidáig folyamatosan értékesítette a konzolt, és jónéhány játékot adtak ki rá (lásd a videót a legjobb PS Vita játékokról).

Egy ideje azonban a fejlesztők abbahagyták a játékok kiadását a kisgépre. A Sony pedig ugyanis már korábban bejelentette, hogy 2019-ben le fognak állni a PS Vita gyártásával.

Az egyetlen nagy cég, amely továbbra is saját kézi konzollal áll a pályán, a Nintendo, amelynek sikerterméke a Nintendo Switch konzol. Ez a termék – amely TV-hez csatlakoztatható és így hagyományos konzollá válik – sokkal népszerűbbnek bizonyult, mint a PS Vita, sikere még a Nintendót is meglepte.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s