Sarkvidéki hideg Chicagoban

A sarkvidék egyes területein mértnél is hidegebb napok köszöntöttek Chicagora. A városban -30 Celsius fokot mértek, ami alig kevesebb, mint az eddigi hidegrekord 32 Celsius fok, amit 1985. januárjában jegyeztek fel.

A szeles idő miatt a hidegérzet még erősebb, a szakemberek szerint -45 Celsius fok, vagy akár még rosszabb. Chicagó belvárosa kihalt, miután a legtöbb iroda úgy döntött, hogy az alkalmazottak maradjanak otthon. A vonatok és buszok kevés utassal járnak. A legnehezebb az ingázók helyzete, akik többnyire út közben szembesültek azzal, hogy minden négyzetméternyi testfelületet le kell fedniük a szélsőséges hideg ellen, ami néhány perc alatt megfagyasztja a jégkristályokat szempillákon és szemöldökön.

A postai szolgáltatásokat felfüggesztették. A vasúti síneket tűzzel melegítik, hogy ne fagyjanak el. Ennek ellenére a vonatsínek megrepedése, a vízcsövek széttörése és az elektromos rendszerek leszakadása jellemezte a hideg időszakot.

A jelentések szerint 8 ember fagyott meg ezidáig a szélsőséges hidegben.

Legalább 2700 járatot töröltek országszerte, több mint fele Chicago két fő repülőterére érkezett, vagy onnan indult volna. További 1800 csütörtökre tervezett járat esetében is jelezték, hogy várhatóan törölni fogják őket. Az O’Hare repülőtér üzemanyagvezetékei megfagytak, így néhány repülőgépet máshol kellett megtankolni, mielőtt továbblindultak volna a rendeltetési helyükre.

Az Amtrak nem indít vonatot Chicagoba, amelyik az egyik legforgalmasabb vasúti csomópont. Számos utazó várakozik hírekre várva a Chicagói Union Station jegypénztáránál, de a jelenlegi információ szerint minden vonatot töröltek péntekig.

Az időjárásjelentések szerint csütörökön is legalább -30 fok lesz a városban, sőt egyes zárt helyeken a -40 fokot is elérheti, akár meg is haladhatja a hideg.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s