A lazacszínű drágaság

Az A. Lange & Söhne egy új, limitált kiadású, rózsaszín Datograph Perpetual Tourbillon órával csábítgatja a gyár a gyűjtőket. Az óra potom 287.800,- dollárba (mintegy 80 millió forint) kerül.

A Lange & Söhne céget 1845-ben alapította Ferdinand Adolph Lange órásmester. Lange rengeteg fejlesztést vitt végbe az órái szerkezetében, ezek közül nem egyet világszerte alkalmaznak mind a mai napig. E fejlesztések révén a márka egyre ismertebbé vált, mígnem a II. világháborúban egy bombázás a földdel tette egyenlővé az egész gyárat. Ezt követően a terület a keletnémet NDK-ba került, így csak a Németország egyesítése után alakulhatott ki ismét a Lange & Söhne órák gyártása.

Mindig is csekély számú ritkaságokat készítettek, rendkívüli precizitással. Legújabban egy 2016-os órájukat adták ki újra, az eredeti méretekkel – de lazacszínű számlappal. Az óra az idő mérésén kívül rendelkezik öröknaptárral, flyback funkcióval, egy nagy dátumjelzővel, holdfázis mutatóval és erőforrás tartalék kijelzővel. Mint nem egy luxus karóra esetében, ez a karóra is rendelkezik tourbillon-nal, ami egy lengőrendszer, és azt biztosítja, hogy az óra minél pontosabban működjön, és ne befolyásolja a gravitáció.

Az órából mindössze 100 darabot készített a gyár.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s