Mentorok kerestetnek

Új utat kínál a partnerkapcsolatok kialakítása terén a héten elindult párkereső szolgáltatás, a MyTrustyPartner (MTP). Míg a legtöbb hasonló jellegű oldal a szerelem és a kémia oldaláról igyekszik megfogni két ember viszonyát, addig az MTP arra koncentrál, ami legalább ennyire fontos: az anyagiakra. Mielőtt arra gondolnánk, hogy most jött létre egy oldal a “pénzért vett szex” céljára, le kell szögezni, hogy az MTP deklaráltan “nosex” szolgáltatás, ahol a szexuális szolgáltatások hirdetése végleges kizárást von maga után. 

A meglepetés jogos. A MyTrustyPartner szolgáltatása nem a pusziról szól

“Na de akkor mire van?” – kérdezheted. Az tény, hogy mai, rohanó világunk, nem tesz jót a párkapcsolatoknak. Egyre több a szingli, az egyedülálló nő és férfi, csökken a házasságkötések száma, ezzel szemben nő a válásoké. Sokan vannak, akik egyszer már megégették magukat, és nem akarnak még egyszer ugyanabba a folyóba lépni. De olyanok is szép számmal akadnak, akik számára egyszerűen nem megoldás a hagyományos értelemben vett párkapcsolat. Nincs idő az udvarlásra, és a mai, modern menedzserek nem is értenek hozzá. Ők amúgy is mindent inkább bérbe vagy használatba vesznek, mert nem akarják megkötni magukat. Van pénzük, de nincs saját ingatlanuk, a kocsit is inkább bérlik, s valljuk be, valami hasonlót képzelnek el a párkapcsolatok terén is.

Mert az is igaz, bármennyire is célorientált menedzser valaki, azért neki is szüksége van arra, hogy időnként meghallgassák, hogy el tudjon menni valakivel egy kicsit kikapcsolódni, színházba, moziba, vagy akár egy hosszú hétvégére síelni, de az sem lehetetlen, hogy akár a nyári vakációra is. És ez a “valaki”, akivel mindezeket meg tudja osztani, nem feltétlenül kell, hogy egy házastárs, vagy egy barátnő (vagy akár barát) legyen, hiszen az elfoglalt menedzsernek nem biztos, hogy bármelyikből is kijut (vagy hogy egyáltalán szeretné bármelyiket is).

És itt jön a képbe a MyTrustyPartner. A partnerkereső oldalon az elfoglalt, jól szituált “mentorok” megtalálhatják azt a valakit, aki szeretne a “mentoráltjuk” lenni, és az empátiáját, a szabadidejét adja a másik félnek azért cserébe, mert az bevonja őt a saját szabadidejének eltöltésébe. A felek a kapcsolat elején megbeszélik, melyikük hogyan képzeli el az egészet. A mentor fogja azt megszabni, hogy milyen időközönként találkoznak, és akkor mi a program (kávéház, mozi, kirándulás, vakáció stb.), és közösen döntik el, hogy ezért cserébe a mentorált mit kap. Megállapodhatnak egy rendszeres “fizetésben”, vagy eseti ajándékokban, de akár abban is, hogy a mentor fizeti a mentoráltja tanulmányait, vagy akár közüzemi számláit, bérleti díját. Mint látható, ez a kapcsolat elsősorban üzleti jellegű. A MyTrustyPartner éppen ezért nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az “üzlet” ne a szexualitásról szóljon. Nyilván senki sem tilthatja meg két felnőtt embernek, hogy ha úgy gondolják mindketten, akkor akár a testiség is szóba kerüljön közöttük. De kifejezetten ilyen célból ismerkedni, esetleg szexuális szolgáltatást hirdetni a MyTrustyPartner oldalán nem lehet, mert az azonnali kizárást von maga után.

A szolgáltatás házigazdája, Lola Albright elmondta, hogy folyamatosan figyelik a felhasználói profilokat, minden egyes képet, bemutatkozást engedélyeznie kell egy adminisztrátornak, így tudják elkerülni azt, hogy a MyTrustyPartner céljaival ellentétes képek, szövegek jelenhessenek meg az oldalon. A szolgáltatás alapból ingyenes, bárki, aki regisztrál, böngészheti a többi felhasználó adatlapját, de kapcsolatba kerülniük egymással már csak úgy lehet, ha a felhasználó prémium előfizetést vásárol. Ennek ára jelenleg a mentorok részére havonta 10,- Euró, míg a mentoráltaknak 5,- Eurót kell fizetniük.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s