Oregonban most a kecskejóga a menő

Lainey Morse megtalálta a megfelelő módot arra, hogy az elfoglalt, megcsömörlött városi ember számára autentikus vidéki programot nyújtson, ötvözve a manapság legkedveltebb mozgásformák egyikével. Morse kisasszony kitalálta a kecskejógát.

goat

Santa Fe-ből költözött át Oregonba, amikor már elege lett a városi életből. Majd ki tudja, milyen indíttatásból, szerzett magának négy kölyök kecskét. Később, amikor a válását követően idegrendszeri problémái jelentkeztek, terápiaként hatott rá, hogy hazament, és nem csinált semmit, csak nézte a kecskéit. Ettől a jelenettől már csak egyetlen lépés választotta el azt, amikor jógázni kezdett a kecskék jelenlétében, majd a kecskék bevonásával. S a következő lépés az volt, amikor hirdetni is kezdte ezt a fajta tevékenységet, “Vidám óra kecskével” címen.

Mára már 1200 fős csoportja van, akik rendszeresen együtt jógáznak a kecskékkel. Cherie Twohy, az egyik résztvevő, mondta: “Volt pár durva évem, és igazán ez a tevékenység kapcsol ki úgy, hogy nem kell azokra az időkre gondolnom.” Egy másik, Abbie Hicks, még inkább lelkes: “Nincsenek szavak, milyen szórakoztató és félelmetes ez az élmény!” Lauralei Schuster a humorosabb oldaláról fogja meg a témát: “A baba kecskék játszottak körülöttünk, és felmásztak a hátunkra vagy rágták a különböző dolgokat, miközben a mama kecske nézte őket. A jóga pihentető volt és energizáló, de néha mulatságos is, amikor valaki a kecskéknek ugrott mozgás közben. ”

Lainey Morse szerint a legtöbben az olyan nagyvárosokból érkeznek, mint Portland vagy Seattle. A kecskeállomány most már meglehetőst nagy, a négy régi kecske mellett 5-6 újabb is lágyítja az emberi szíveket. A jóga mellett a meditációt is segítik, mert Morse szerint teljesen el lehet lazulni, miközben az ember azt nézi, hogyan rág egy kecske, mert az állat annyira módszeresen csinálja, amit csinál.

Végül is, ha népszerű lehetett a számítógépen egy kecske szimulátor, akkor miért ne lehetne ez az állat a való életben is népszerű?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s