A gyógyszercégek voltak Trump tegnapi beszédének vesztesei

Erste információ – Kezdetben eséssel reagáltak a vezető amerikai indexek Trump sajtótájékoztatóját követően, azonban a nap végére pozitív tartományban fejezték be a kereskedést. Az S&P500 0,28%-kal, a Dow 0,5%- kal, a Nasdaq pedig 0,21%-kal került feljebb.  

Donald Trump
Donald Trump

A biotechnológiai és gyógyszercégek voltak Donald Trump tegnapi sajtókonferenciájának vesztesei. A választások után a szektor átmenetileg fellélegezhetett, hiszen Hillary Clinton komolyan kampányolt a gyógyszerárak csökkentése mellett, ám jelenleg úgy fest, hogy Trumppal sem jártak sokkal jobban. A magas gyógyszerárak mellett Trump azt is kifogásolta, hogy sok vállalat külföldön gyártja termékeit, majd ezután hozza vissza eladni az USA-ba. A hírek hatására az S&P500 biotechnológiai cégeket tömörítő indexe 3%-ot esett a tegnapi nap folyamán. Egyéb konkrét elképzelésekről nem beszélt a leendő elnök, mindössze azt nyilatkozta, hogy az Obamacare-t nagyon hamar kivezeti és azt egy újjal fogja helyettesíteni, azonban részleteket itt sem közölt.
Rex Tillerson, Trump külügyminiszter-jelöltje komolyan ellenzi Kína haditevékenységét a Dél-kínai- tenger területén és határozott amerikai fellépést sürget az ügyben. Jó orosz kapcsolatai ellenére Tillerson azt is hangoztatta a Szenátus előtt, hogy Oroszország jelenleg veszélyt jelent, és mindez a határozott amerikai vezetés hiányából ered.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s