A Facebook kiakadt ettől a képtől

Mindannyian, akik használjuk a Facebookot tudjuk, hogy az oldal hajlamos a prüdériára. Szabályai szerint meztelen nemi szerv, továbbá mellbimbóval együtt női mell sem szerepelhet a posztok között. Ezúttal azonban alaposan mellélőttek…

Ez itt túl sok Zuckerbergéknek
Ez itt túl sok Zuckerbergéknek

Elisa Barbari művészettörténész tett közzé egy fotót egy Bolognában látható, 16. századi szoborról, amely Neptunust, a tenger istenét ábrázolja. Szó ami szó, megnézve a szobrot, ott aztán az isten valóban teljes férfiúi mivoltában pompázik. A Facebook pedig se szó, se beszéd, leszedte a képet, mert véleményük szerint a művészettörténész megsértette a reklámokra és posztokra vonatkozó iránymutatásokat.

Nem ez az első alkalom, hogy a Facebook furcsán kezel bizonyos képeket. Egy világhírű, Pulitzer-díjas képet, amely a vietnámi háborúban készült, és egy napalm bombázásban pucéron menekülő kisfiút ábrázol, szintén letiltottak tavaly.

A tavalyi eset után személyesen Zuckerberg kért elnézést, és elismerte, hogy a fénykép “történelmi és globális jelentőségű”. Neptunus esetében “csak” az operátorok kértek elnézést, mondván, hogy naponta milliónyi képet dolgoznak fel, és bizony becsúszhatnak hibák.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s