50 évet is kaphatnak a kínai hackerek

A bitport.hu számolt be arról a perről, amit az amerikai hatóságok indítottak 3 kínai hacker ellen bennfentes kereskedés címén.

Hacker
Hacker

Iat Hong, Bo Cseng (Zheng) és Csin (Chin) Hung hét nagy amerikai ügyvédi iroda levelezőszerverét célozta meg New Yorkban, és ezek köüzül kettőt sikerült is feltörniük. Ezek az irodák elsősorban cégjogi ügyekkel foglalkoztak, így a hackerek olyan információkhoz jutottak a céges felvásárlások, összeolvadások és hasonló kérdések területén, amelyekkel meg tudták határozni, hogy milyen cégekbe mikor érdemes befektetni. A bennfentes kereskedés révén mintegy négymillió dolláros hasznot értek el. Csak az Intel és az Altera 2015-ös fúzióján 1,5 millió dolláros nyereséget realizáltak.

A módszerük mindkét iroda esetében hasonlóan működött. A hackerek még 2014-ben szerezték meg illegálisan az ügyvédi iroda egyik munkatársának hozzáférési kódját. Ennek segítségével egy mailware programoit telepítettek az iroda számítógépére, és mintegy 2,8 gigabyte-nyi adatot töltöttek le onnan.

Ezen felül a három kínai férfi, akik robotikával foglalkozó startup vállalkozást indítottak, más hasonló, szintén robotikával foglalkozó cégek szervereit is feltörték, hogy az onnan szerzett információkkal, újításokkal, azaz mások szellemi munkájának elsajátításával támogassák meg a saját vállalkozásukat.

A három hacker jelenleg a kiadatására vár. Amennyiben mind a 13 vádpontban bűnösnek találják őket, úgy akár fejenként 50 év börtönbüntetésre is számíthatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s