Az önmagát bekötő cipő megvalósult

Emlékszel még a Vissza a jövőbe című filmre? És benne arra a cipőre, ami önmagát kötötte be? Marty McFly cipőjét már a film szerint is a Nike gyártotta (nyilván szponzoráltak is egy kicsit a mozihoz), aztán a cég gondolt egyszer egy nagyot, és 2015-re elkészítette Marty cipőjének a másolatát. S most eljött az idő, hogy akár te is felhúzd!

4215371ee971edf4fcd1f6fefef7b381

A rajongók már türelmetlenül várták a bejelentést, mikor lesz megvásárolható a Nike önbefűzős cipője, amely a HyperAdapt 1.0 nevet kapta. A gyártó most végre nyilvánoságra hozta a cipő árát, ami nem lesz éppen olcsó.

Ha te is meg akarod tapasztalni az érzést, amit Marty McFly érezhetett, amikor szó szerint a lábára simult a cipő, akkor 720 dollárt, azaz mintegy kettőszázezer forintot kell leperkálnod a kereskedő asztalára. A cipőt idén december 1-jétől kezdik árusítani, egyelőre két new yorki Nike boltban, a Nike Soho-ban és a Nike + ClubHouse-ban.

A HyperAdapt egyébként nem úgy néz ki, mint Marty McFly cipője  Vissza a jövőbe című filmben, hanem teljesen normális sportcipő formája van. Azért Marty McFly cipőjét is elkészítették, mégpedig összesen 89 darabot, amit egy speciális lottósorsolás útján értékesítenek a rajongók részére.

“Amikor lépsz, a sarok megüt egy érzékelőt, és a rendszer automatikusan megfeszíti a fűzőket. Aztán ott vannak a két oldalon található gombok, amelyek arra szolgálnak, hogy meghúzd vagy meglazítsd a cipőt. Addig állíthatod, amíg tökéletes nem lesz.” – mondta a Nike vezető innovátora, Tiffany Beers.

A cipők talpán LED-es lámpák mutatják majd az akkumulátor élettartamát, ami körülbelül két hétig bírja.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s