Tanácsok Pokémon GO hívőknek

A Pokémon GO két hét alatt meghódította a világot. Hogy pontosan mi is ez, és mi az értelme, arról már mi is írtunk korábban. Most találtunk egy Nick Johnson nevű fickót, aki az első olyan amerikai Pokémon GO játékos, akinek sikerült mind a 142 különböző, az Egyesült Államok területén megtalálható Pokémont begyűjtenie. Ha te már rabja vagy a játéknak, vagy egyszerűen szeretnél expertté válni, akkor olvasd el Nick tanácsait arról, hogy neki hogyan sikerült. 

if-youre-trying-to-level-up-quickly-you-want-to-focus-on-relatively-common-pokmon-like-pidgey-and-weedle-johnson-says-because-they-require-only-12-or-25-candy-to-evolve--versus-the-50-or-more-candy-it-takes-for-rarer-more-powerful-beasts

 • Először is, vegyél egy kényelmes sportcipőt. Nick minden egyes napon, munka után, 8 mérföldet (nem egészen 13 kilométert) kocogott, hogy újabb és újabb Pokémonokat találjon. Azt állítja, a kocogás jobban fekszik magának a játéknak is, mint a lassú séta.
 • Ha szeretnél tojásokat találni és kikölteni, akkor sétálj egyenes vonalban. A játék ugyanis felbecsüli a haladási irányodat és sebességedet, és egyenes vonalban teszi le eléd a megtalálandó tojásokat.
 • Ha csak kisebb köröket teszel meg, akkor a program nem fogja pontosan mérni a megtett utadat. Ezért ez elvesztegetett energia és idő. Hosszabb utakat kell megtenned, lehetőleg minél egyenesebb vonalban.
 • Ha az a célod, hogy viszonylag gyorsan fejlődj, akkor összpontosíts a gyakrabban megtalálható Pokémonokra, mint amilyen pl. a Pidgey vagy a Weedle. Az ő fejlesztésükhöz ugyanis elegendő 12 vagy 25 candy, míg az erősebb, ritkább Pokémonokhoz többnyire legalább 50 candy-re van szükséged.
 • Ha igazi pénzt is hajlandó vagy költeni a játékra, akkor a legjobb befektetés egy tojás inkubátor, mert annál 33 centért tudod a tojások darabját kikeltetni.
 • Igaz, hogy magában a játékban jelenleg nem sok szociális funkció van, ez mégis egy igencsak közösségi program. Ha nem tudod, merre találsz egy különlegesebb Pokémont, kérdezd meg nyugodtan más játékosoktól, szívesen segítenek! Például Nick nem talált egy különleges sárkányt, a Dratinit. Aztán egy játékostársa mesélt neki arról, hogy felfedezett egy titkos Dratini-fészket New Jersey-ben. Nick elment, és egy napi kolbászolás után meg is találta a maga Dratini-jét.
 • Használd nyugodtan a budapesti Pokémon közösségeket a Facebookon és más közösségi oldalakon, hasznos tippekhez juthatsz.
 • Találd meg azokat a Pokémon PokeStopokat, amelyek a legtöbb Pokémont (és játékost) vonzzák. Nick is rendszeresen visszatért ahhoz a New Yorkban lévő PokeStophoz, amelyiknél pl. Justin Bieber is rendszeresen feltűnik. Az ilyen PokeStopokat a megrögzött játékosok akár még éjszakákon átnyúlóan is figyelik.
 • Az ilyen vonzó PokeStopoknál a ritkább Pokémonok nagyjából fél óránként tűnnek fel. Tehát érdemes az ilyen helyeken legalább egy órát időzni.
 • Ha eltöltötted azt az egy órát, akkor pedig érdemes elkocogni a következő hasonló helyhez (mint amilyen pl. New Yorkban az Apple Store az Ötödik sugárúton), és leellenőrizni, hogy nincs-e a környéken olyan Pokémonod, amilyet eddig még nem láttál.
 • És ezután megint visszakocogni az eredeti PokeStophoz, hogy begyűjthesd az újabb “fél órás” Pokémont.
 • S végül a “titkos fegyver”… A Pokémon Go-t fejlesztő Niantic-nak nem ez az első GPS alapú játéka. Korábban volt egy hasonló, amelynek a neve Ingress (letölthető pl. az android telefonokra). Nick azt vette észre, hogy az Ingress játékban használt térképen fellelhető speciális anyagok (a játékban az ún. XM-ek) elhelyezkedése nagyon hasonlít a Pokémon Go-ban található Pokémonok helyeire. Ahol nagy koncentrációban található XM, ott Nick szerint nagyobb valószínűséggel jelenik meg valamilyen ritka Pokémon is.

-with-the-areas-in-pokmon-go-where-rare-pokmon-appear-so-if-youre-having-trouble-finding-a-rare-pokmon-and-youre-really-dedicated-you-can-switch-over-to-ingress-find-a-concentration-of-xm-and-then-switch-back-to-pokmon-go-to-make-it-appear

Reméljük, sikerült néhány értékes információt megosztanunk veletek 🙂 Ha igen, akkor cserébe csak egy lájkot kérünk, illetőleg azt, hogy kövessétek elkötelezett youtuberünk Youtube csatornáját, ahol a fent leírtakat a gyakorlatba is át fogjuk ültetni, illetőleg más videójáték érdekességeket is láthattok.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s