Pénzcsipesz – takarékoskodj a zeneletöltésen is!

Korábban már elláttunk jónéhány takarékossági ötlettel, amelyekben azt javasoltuk, hogy légy online, hogy használj internet telefont és tévét, és vásárolj az interneten, azután elláttunk az otthoni háztartással kapcsolatban is néhány jól használható javaslattal, végül utazási takarékossági tippeket adtunk. Most egy újabb ötlettel állnuk elő, amivel a tizedére (igen, jól olvastad, a tizedére) csökkentheted a zeneletöltésekkel kapcsolatos költségeidet.

mp3va

Nyilván csak akkor, ha nem torrentről, vagy egyéb kalóz csatornákból szerzed be a zenét, amit hallgatni szoktál. De ha Te is olyan vagy, aki nem sajnál az iTunes-ban elkölteni egy menő számért 1,98 körüli eurót, akkor jó hírünk van a számodra: ugyanezt, teljesen legálisan, jóval kevesebbért is megteheted.

Hallottál már az mp3va.com portálról? Ez lényegében egy online zenebolt, ahonnan MP3-akat, akár komplett lemezeket tölthetsz le fillérekért. Szó szerint fillérekért, ugyanis egy MP3 általában 15 centbe kerül (kb. 45 forint). Már akkor, ha nincs éppen akció, márpedig akció szinte minden elképzelhető amerikai és nemzetközi ünnephez kapcsolódva van, és ilyenkor 10 centért vásárolhatsz meg magadnak egy-egy zeneszámot. Egy komplett lemez nagyjából annyiból jön ki, mint az Apple zeneboltjában egyetlen szám.

A vásárlás úgy történik, hogy feltöltöd magadnak a keretedet. Odatehetsz 5-10-15 vagy akár 100 dollárt is. Ezt követően minden egyes vásárlásod ebből a keretből fog lemenni. Időnként azonban nem lefelé, hanem felfelé megy majd a kereted, ugyanis pl. születésnapod alkalmával a rendszer megajándékoz 3 dollárnyi kredtittel, ami testvérek között is 40 MP3 szám letöltésére használható. Amint megvásároltál egy zeneszámot, már töltheted is lefelé. Ha MAC-kel nyomulsz, akkor az iTunes el is indul, és lejátsza szépen, sőt, ha szinkronizálos az iCloud könyvtáraddal, akkor bármelyik Apple eszközödön meghallgathatod, mintha az iTunesben vásároltad volna.

Ennél már csak egy olcsóbb megoldást ismerünk: a Soundcloud alkalmazásával legálisan és ingyenesen tölthetsz le MP3-akat. Azonban ide inkább saját készítésű remixeket, zenéket tesznek fel a felhasználók, így nem biztos, hogy amit keresel, megtalálod. Például magyar előadók felvételeit, amikből az mp3va.com-on egyre nagyobb a kínálat. Koncz Zsuzsa, Carbonfools, LGT lemezekre is bukkantunk már a nézelődés közepette.

Ha takarékoskodni akarsz, próbáld ki!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s