Pokémon GO – az új játékőrület – UPDATE!

A mai naptól kezdődően elérhető a magyar közönség számára is az Apple Store-ban a Nintendo cég új, nagy dobása, a Pokémon GO. A Twitteren 9 órával ezelőtt osztotta meg a cég, hogy a játék elérhető Magyarországon. S ha már adott az alkalom, akkor nézzük meg közelebbről azt a programot, ami megjelenése óta lázban tartja a világot.

Itt megnézhetitek, pontosan miről is van szó:

Itt pedig a videó folytatásában további információkhoz juthattok 🙂

Ha felszínesen nézzük, akkor nem igazán érthető, mi ebben a nagy durranás. A mobiltelefonokon eddig is volt olyan alkalmazás, amelyik az ún. augmented reality, azaz kiterjesztett valóság alapján működött. Szükséges volt még hozzá a telefon GPS helymeghatározó rendszere, valamint kamerája. Ha a kamerát bekapcsoltuk, akkor a kiterjesztett valóságban láthattuk például a környéken lévő boltok megnevezését, nyitvatartását, sőt a Samsung Galaxy Note telefonokon rendszeresített programban kis rajzfigurákat is, amelyek a környezetünkben éltek, mászkáltak.

Ez az Abra nevű Poki meglehetőst furcsa helyre fészkelte be magát...
Ez az Abra nevű Poki meglehetőst furcsa helyre fészkelte be magát…

A Pokémon Go lényegében ugyanezt tudja, és egy kicsivel többet. A sztorija mindössze annyi, hogy kint a külvilágban rengeteg Pokémon él (ezek amolyan kis szörnyecskék), akiket el lehet fogni, és ezt követően edzeni lehet őket, hogy aztán, a játék egy bizonyos pontján, harcba küldhessük a tréningelt rémecskénket más Pokémonok ellen. Ha eljutunk ehhez a bizonyos ponthoz, akkor a játék megkérdezi, hogy a három Pokémon csapatból melyikhez akarunk csatlakozni. Ha ezt eldöntöttük, akkor az adott csapat tréningtermébe vihetjük a Pokémonunkat, és ott edzhetünk vele. S majd később felvehetjük a harcot a másik két csapat szörnyeivel.

Szóval a történet nem különösebben acélos. S hogy mégis ilyen népszerű már az első pillanattól kezdődően a játék, annak az az oka, hogy a Pokémonokat kint a szabadban, az ún. PokéStop-oknál tudjuk becserkészni, s az alkalmazásban található virtuális labda segítségével elkapni. Ami úgy történik, hogy ahol járunk, annak a területnek a térképe megjelenik a telefonunkon, és a térképen jelzik a közelben található PokéStopok vagy PokéGym-ek (ezek azok a bizonyos edzőtermek) helyét. Ezek többnyire történelmi emlékhelyeken, ismertebb, jellemzőbb, felismerhető helyszíneken vannak (például Budaörsön az Auchan mögötti autóbusz végállomásnál található kerékpár üzleten elhelyezett nagy, fémből készített kerékpárnál). S ettől mégiscsak el kell ismerni, hogy van valami ebben a játékban. Ugyanis végre nem odahaza, a gép elött sünyörgünk, hanem fel kell emelni a hátsónkat, ki kell mozdulnunk az otthonunkból, és eljutni olyan helyekre, amik talán fel sem tűnnének, ha nem akarnánk pontosan odamenni egy Pokémon miatt. Ebből a szempontból a játékban fellelhetők a geocaching jellemzői is (amikor egy-egy geológiailag meghatározott pontot kell felkeresni meghatározott célból).

A játék a mai naptól kezdve letölthető a magyar Apple Storeból és a GooglePlay webáruházból is.

Egy gondolat a következővel kapcsolatban: “Pokémon GO – az új játékőrület – UPDATE!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s