Trump felzárkózott Clintonhoz

A ma reggel megjelent legújabb közvéleménykutatási adatok szerint az amerikai elnökválasztási kampány továbbra is nyílt küzdelmet hoz. Donald Trump ugyanis felzárkózott Hillary Clinton mögé. 

AP_trump_clinton_as_02_160713_12x5_1600

A július 8. és 12. közötti megkérdezések alapján készült felmérés szerint mindkét jelölt támogatottsága 40% körüli. A különbség statisztikai hibahatáron belül van.

A felmérést azt követően végezték el, hogy az FBI igazgatója azt nyilatkozta Hillary Clinton email botrányával kapcsolatban, hogy nem tartja szükségesnek a volt külügyminiszter megvádolását.

Egy hónappal korábban Clinton még hat ponttal vezetett, stabil 43%-ot mondhatott a magáénak Trump 37%-ával szemben. Idén áprilisban pedig még 10 pont volt a különbség a jelöltek között.

A megkérdezettek körében 5%-kal gyarapodott azok száma, akik szerint Hillary Clinton nem őszinte és nem megbízható. Azonban Trumppal kapcsolatban is nőtt azoknak a száma, akik szerint az üzletember nincs felkészülve az elnökségre, vagy egyszerűen nem alkalmas arra.

Nem ez az első eset, hogy a választók megosztottak az elnökjelöltekkel kapcsolatban. 2012 hasonló időszakában Barack Obama mindössze egyetlen százalékponttal vezetett akkori riválisával, Mitt Romney-val szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s