Stacey Kent, a világhírű dzsesszdíva a Margitszigeten énekel

A világhírű amerikai dzsesszénekesnő, Stacey Kent először ad nagykoncertet kvartettjével Magyarországon. A világsztár június 12-én vasárnap a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lép fel, a Budapesti Nyári Fesztivál keretében.

    Stacey Kent diákként Európában tanult összehasonlító nyelvészetet, amikor karrierje egy szerelemnek köszönhetően 180 fokos fordulatot vett. Diáktársával, későbbi férjével, Jim Tomlinsonnal a dzsessz felé fordultak, és nem sokkal később már zenei tanulmányokat folytattak Londonban – szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.
A különleges hangjában és kisugárzásában rejlő lehetőséget szinte azonnal felismerte Humphrey Lyttelton, a BBC legendás dzsessz-szerkesztője, aki nemcsak lemezszerződést ajánlott a fiatal dívajelöltnek, hanem filmszerepet is, a III. Richárd nagyszabású moziváltozatában. Az 1997-ben megjelent, romantikus dalokat feldolgozó Close Your Eyes című lemezt a közönség és a szakma egyaránt lelkesedéssel fogadta. Kent ezután meghívást kapott Amerika egyik legnézettebb csatornája, a CBC Sunday Morning című műsorába, amivel nemzetközi ismertséget szerzett.
Az énekesnő népszerűségét jól mutatja, hogy napjaink divatos amerikai krimiírója, John Harvey is “megénekelteti” Staceyt egy történetében, de Stacey Kent volt az egyik házigazda a filmcsillag Clint Eastwood 70. születésnapi partiján is. A háromszoros Oscar-díjas dalszerző, Jay Livingston Billie Holiday és Ella Fitzgerald mellett említi Stacey Kent dzsessztörténeti jelentőségét.
A romantikus alkatú énekesnő dalait áthatják az érzelmek. Számaiban leggyakrabban szerelemről, románcról, romantikus történetekről mesél, amelyek időtlenségüknél, bájos és nem ritkán humorral fűszerezett előadásmódjuknál fogva fiataloknak és idősebbeknek egyaránt kedvesek.

(MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s