Jövő pénteken folytatódik a The Blacklist

Január 22-én, pénteken, az NBC műsorán folytatódik a The Blacklist (Feketelista) című sorozat. A sorozat 8. évada tavaly elkezdődött, de csak az első két részig jutott, majd egy több hónapos kényszerpihenő következett, aminek ezek szerint vége. A sorozat főszereplője egy szuper bűnöző, Raymond “Red” Reddington, aki egyik pillanatról a másikra felajánlja együttműködését az FBI részére, egy feltétellel – ha a kapcsolattartója Elisabeth Keen, egy újonc FBI profilozó lesz.

Raymond “Red” Reddington

A sorozat 2013-ban debütált az NBC-n, és mostanra már a nyolcadik évadánál tartunk, ami azt mutatja, hogy Reddington és az FBI titkos csoportjának kalandjai jelentős sikert arattak (az IMDb-n jelenleg 8,0 ponton áll). A hetedik évad utolsó része már meglehetőst formabontóra sikerült, mert közbeszólt a COVID-19, és emiatt az utolsó epizód egyes részeit rajzfilmként jelenítették meg. Majd elindult a nyolcadik évad 2020. novemberében, és úgy nézett ki, minden rendben van, egészen a második epizód végéig, amikor kiderült, hogy a következő részre már csak 2021. januárjában kerül majd sor. Természetesen a filmsorozat a legfeszültebb szituációban ért véget.

Elisabeth anyja is megjelenik egy idő után

A történet szerint Raymond Reddington (James Spader) váratlanul felajánlja az együttműködését az FBI-nak, de csak az újonc Elisabeth Keen-nel (Megan Boone) hajlandó kontaktálni. Onnantól kezdve Red újabb és újabb feketelistás bűnözőket ad az FBI kezére, így ezek lefülelésére külön titkos akciócsoport alakul Harold Cooper FBI igazgatóhelyettes (Harry Lennix) vezetésével. Az akciócsoport tagja még Donald Ressler ügynök (Diego Klattenhoff), aki egész addigi pályafutását Reddington levadászásával töltötte (sikertelenül). Aram Mojtajabi ügynök (Amir Arison) számítógépes kocka, aki bármilyen hálózatot fel tud törni, bármilyen információt meg tud találni. További tagok is jönnek-mennek a sorozatban, nemcsak az FBI akciócsoporton belül, hanem Red környezetében is. Red testőre például Dembe Zuma (Hisham Tawfiq), egy igazán jó fej.

Dembe telefonál

Az egyes epizódokban, ahogyan már írtuk, többnyire el kell kapni egy-egy feketelistás személyt. De van egy mélyebben húzódó, folyamatos történés is a háttérben, amelynek az a lényege, hogy milyen múltbeli kapcsolatban van Red Elisabeth-tel (amiről a nő nem is tud), és ez az ismeretlen, közös múlt, milyen veszélyeket rejteget Elisabethre nézve. A titkoktól nem mentes Elisabeth férje, a tanárként dolgozó Tom Keen sem (a karakternek egy külön spinoff sorozatot is szenteltek).

Elisabeth Keen

A történet bővelkedik akcióban és trükkös húzásokban. Red modora, személye, illetőleg a köréje szerveződő emberek többnyire tartogatnak némi humorforrást is, míg máskor hirtelen a legnagyobb tragédiák szemtanúi leszünk. Egyszóval igazán jó, lebilincselő sorozat a The Blacklist.

A történetet Magyarországon a Netflixen kísérhetjük figyelemmel.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s