A P&G újonnan kitűzött célja 25 milliárd liter tiszta ivóvíz biztosítása a rászoruló családok számára világszerte

Cincinnati, 2019. március 19., kedd (Business Wire/OTS) – Miután a vállalat már idén, azaz egy évvel korábban elérte az eredetileg 2020-ra teljesítendő, 15 milliárd liter ivóvíz biztosítására vonatkozó célját, új, 2025-re elérendő céljaként 25 milliárd liter tiszta ivóvíz biztosítását tűzte ki – A Procter & Gamble (P&G) az idei Víz Világnapján ünnepelte meg annak a 2020-ra kitűzött céljának határidő előtti elérését, mely 15 milliárd liter tiszta ivóvíz biztosítására vonatkozott a vállalat Tiszta vizet a gyermekeknek (Children’s Safe Drinking Water [CSDW]) elnevezésű non-profit programja révén. A P&G most fokozza erőfeszítéseit annak érdekében, hogy még több embert láthasson el tiszta ivóvízzel, és új, 2025-re elérendő céljaként 25 milliárd liter – azaz több mint 100 milliárd pohárnyi – víz biztosítását tűzte ki.

Mióta 2004-ben elindította a programot, a P&G több mint 150 partnerrel működött együtt annak érdekében, hogy felhívja az emberek figyelmét a globális vízválságra, és több mint 90 országban vizet biztosítson a rászoruló családok számára egy, a P&G egyik mosószergyártás terén tevékenykedő kutatója által kidolgozott egyszerű víztisztítási eljárás segítségével. Mindössze egy kis csomagnyi vegyi anyag, egy vödör, egy bot és egy tiszta textildarab segítségével 10 liternyi szennyezett víz, amely akár a halálát is okozhatja annak, aki iszik belőle, mindössze 30 perc alatt tiszta, iható vízzé változtatható át.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint globálisan mintegy 844 millió ember nem jut tiszta ivóvízhez. Az UNICEF becslései szerint nők és gyermekek évente 40 milliárd órát töltenek azzal, hogy vizet gyűjtsenek, illetve kezeljék a gyakran szennyezett vizet. Az Egyesült Nemzetek Szervezete e probléma megoldását elsőrendű fontosságúnak tekinti, ezért 2030-ig megvalósítandó fenntartható fejlődési céljai közt 6-ik célként szerepel a tiszta víz és a megfelelő köztisztaság mindenki számára való biztosítása.

Ez idáig a P&G tiszta víz biztosítására irányuló erőfeszítéseinek köszönhetően számos közösség élete változott meg azáltal, hogy javult tagjai egészsége, lehetővé vált a gyermekek oktatása és bővült a gazdasági lehetőségek köre.

“Büszkék vagyunk arra, hogy elértük ezt a mérföldkőnek számító 15 milliárd literes célt, és a lehetőség, hogy új célkitűzésünk révén még több ember életét tehessük jobbá, igen nagy ösztönző erővel hat ránk” – magyarázta David Taylor, a P&G igazgatótanácsának elnöke, a vállalat elnök-vezérigazgatója. “Ez az áttörést jelentő, életeket mentő technológia számos családon segített az elmúlt 15 évben, és alig várjuk, hogy a jövőben még több családot segíthessünk az alkalmazása révén.”

A P&G ez évben is összefog a National Geographic-kal a Víz Világnapjának megünneplése céljából, valamint azért, hogy megosszák a nagyközönséggel öt olyan egyén, az ún. Vízbajnokok (Water Champions) történetét, akik nap mint nap mind egyénileg, mind a P&G-vel együttműködve azon munkálkodnak, hogy elősegítsék a vízválság megoldását. A Vízbajnokok, akik közül négy a P&G legnagyobb vállalati partnereinek képviselője, a következők:
– Patricia Heaton, az Emmy-díjas színésznő és a World Vision nagykövete
– Carolyn Miles, a Save the Children (Mentsétek meg a Gyermekeket) Alapítvány elnök-vezérigazgatója
– JP Suarez, a Walmart International ügyvezető alelnöke és vezető igazgatási tisztviselője
– Job Wasonga, a CARE International Kenya projekt menedzsere
– Alllison Tummon Kamphuis, a P&G Tiszta vizet a gyermekeknek (Children’s Safe Drinking Water) programjának vezetője

A P&G és fent felsorolt partnerei az alábbi területeken működnek majd együtt:
– A World Vision, amely a P&G-vel együttműködve ez idáig kétmilliárd liter vizet biztosított a rászorulóknak, a P&G víztisztító csomagjait áthidaló megoldásként, illetve vészhelyzetek esetén felhasználva több mint egymillió emberen segít több mint 15 országban Afrikában, Ázsiában és a Közel-Keleten.
– A Save the Children (Mentsétek meg a Gyermekeket) Alapítvány, amely 2019-ben ünnepli alapításának 100. évfordulóját, 100 millió liter tiszta vizet biztosít természeti katasztrófák által sújtott területeken élő családoknak, illetve vészhelyzetekben Etiópiában.
– A Walmart International 100 millió liter tiszta víz biztosítását támogatja az üzleteiben lefolytatandó 1 vásárlás = 1 liter víz kampány keretében 2019-ben.
– A CARE, amely már 15 éve működik együtt a P&G-vel, kibővíti a Tiszta vizet a gyermekeknek programot Kenyában, hogy több mint 100000 ember számára biztosíthasson tiszta vizet iskolákban és klinikákon, és eközben továbbra is támogatást nyújt Etiópiában vészhelyzetekben, illetve támogatja a 300000 etiópiait érintő higiéniai oktatási erőfeszítéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s