Amerikai elnökválasztás – A Demokrata Párt nem járul hozzá, hogy jelöltjei tévévitáinak a Fox televízió is házigazdája lehessen

Washington, 2019. március 7., csütörtök (MTI) – Az amerikai Demokrata Párt nem járul hozzá, hogy elnökjelöltségre pályázó politikusai tévévitáinak a republikánusokhoz közel álló Fox televízió is házigazdája lehessen – jelentette be szerdán a párt vezető szerve, az országos bizottság. Trump nem hagyta válasz nélkül a döntést, hasonló eljárást helyezett kilátásba az “álhírek televízióival” szemben.

Tom Perez, a párt elnöke közleményben tudatta: a demokraták nem engedik meg a jobboldali televíziónak, hogy a 2020-as elnökválasztási folyamat során politikusaik akár csak egyetlen tévévitáját is a Fox szervezze.
Perez a The New Yorker című hetilapban a héten megjelent riportra hivatkozott. Az írás Donald Trump elnök és a Fox újságírói közötti személyes kapcsolatokat feszegette, hangsúlyozva azt is, hogy az elnök és munkatársai az exkluzív információkat és interjúkat gyakran a Fox televíziónak adták.
A demokrata pártelnök a hetilap cikkéből azt a következtetést vonta le, hogy – mint közleményében fogalmazott – a Fox “nincs abban a helyzetben, hogy korrekt és semleges vendéglátója legyen jelöltjeinknek a vitákra”.
“Következésképpen a Fox News nem lesz médiapartnerünk a 2020-as demokrata párti előválasztási vitákban” – olvasható a pártelnök közleményében, amelyről a The Washington Post számolt be.
A Fox televízió illetékesei egyelőre csak annyit fűztek hozzá: remélik, hogy a Demokrata Párt átgondolja még az álláspontját, és lehetővé teszi a Fox némely újságírójának is, hogy demokrata párti elnökjelölt-aspiránsok vitáját vezesse.
A Demokrata Párt a 2016-os előválasztások idején is elutasította, hogy elnökjelölt-aspiránsai vitájának bármelyikét is a Fox munkatársa vezesse.
A demokraták állásfoglalása után szinte percekkel Donald Trump a Twitteren reagált a bejelentésre. “Rendben, akkor azt hiszem, én ugyanezt fogom tenni az álhírek televízióival és a radikálisan baloldali demokratákkal a választási vitákban” – üzente az elnök.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s