A Tesla főnöke szerint a Marsra költözés ki fog jönni fejenként 100.000 dollárból

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vállalatok vezetője a Twitteren jelentette be, hogy a Marsra költözés ára ugyan az utazók számától függ, mégis úgy gondolja, hogy az rövid időn belül 500.000 dollár alá kerül, és eljön az az idő is, amikor nem fog többet kóstálni, mint 100.000 dollárt.

Az utazás költsége elég alacsony lesz ahhoz, hogy a fejlett gazdaságokban a legtöbb ember el tudja adni az otthonát, hogy a Marsra költözhessen – fejtegette Musk. Ebben akár igaza is lehet: jelenleg az Egyesült Államokban az átlagos lakásár 223.900 dollár.

A SpaceX vállalat elsődleges célja, hogy 2022-ben rakományt juttasson el a Marsra, majd 2024-ben már rakományt és legénységet is küldenének a vörös bolygóra.

A küldetést a Starship nevű rakéta hajtaná végre, amelyet a SpaceX épít. Musk az említett Twitter bejegyzésében jelentette be, hogy elkészült a Raptor motor, amely az űrhajót hajtja.

“Az első küldetés célja a vízkészletek felhalmozása, a veszélyek azonosítása, az energia biztosítása, a bányászat és az életfenntartást biztosító infrastruktúra bevezetése”, írja SpaceX honlapja . A második misszió elsődleges célja a hajtóanyag-raktár kiépítése és a jövőbeli személyzeti járatok előkészítése. E kezdeti missziókat végrehajtó hajók az első Mars-bázis részei lesznek, mert az útjuk egyirányú, azaz nem térnek vissza. A bázisból egy virágzó várost akarnak kialakítani, amely alkalmas arra, hogy ellássa azt a civilizációt, amely képes önmaga fenntartására a Marson.

Musk maga 70%-ot ad saját magának arra, hogy felmegy a Marsra. Elvégre ki tudja fizetni a menetjegyet. De jól tudja, hogy mire vállalkozna ezzel. “Kemény lesz, jó esélye van a halálnak. Ha átjutsz a mélyűrön, ha sikeresen leszállsz, utána jön még a nonstop munka, hogy felépítsd ki a bázist – így nem lesz sok szabadidő – és amikor odaértél, még ez után is nagyon kemény környezetben kell élned és dolgoznod, szóval jó esélyed van rá, hogy ott halsz meg.”  – mondta Musk.

Talán ezért írta vasárnap a Twitteren, hogy a Marsról való visszatérés ingyenes lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s