Kellyanne Conwayt, a Fehér Ház tanácsadóját is megtámadták egy étteremben

Washington, 2019. február 8., péntek (MTI) – Kellyanne Conway, a Fehér Ház egyik tanácsadója elmondta pénteken a CNN hírtelevíziónak, hogy négy hónapja megtámadták őt egy Washington elővárosában lévő étteremben.

Az inzultus még tavaly októberben, a marylandi Bethesda egyik mexikói éttermében történt, de Conway csak tegnap hozta nyilvánosságra, közölve, hogy az ügyben már folyik a bírósági eljárás.
A tanácsadó elmondása szerint egy 63 éves nő hátulról megragadta és rángatni kezdte őt. Közben “leordította a fejemet” – fogalmazott Conway. Hozzáfűzte, hogy támadója képtelen volt uralkodni magán, az arcát eltorzította a düh.
Kellyanne Conway azonnal hívta a rendőrséget, de mire kiértek, a nő már elinalt. Conway tizenéves lánya azonban a mobiltelefonjával rögzítette a történtek egy részét, így a támadót beazonosították. Március elején kell bíróság elé állnia.
Az elkövető Elizabeth Inabinett ügyvédje közleményében azzal érvelt, hogy védence nem megtámadta Conwayt, hanem csak “a szólás-, és véleményszabadságnak az alkotmány első kiegészítésében rögzített jogát gyakorolta”. William Alden McDaniel ügyvéd közölte: Inabinett nem fogja bűnösnek vallani magát.
Nem ez volt az első eset, hogy az amerikai kormányzat tagjait nyilvánosan zaklatták. Tavaly júniusban Kirstjen Nielsen belbiztonsági minisztert inzultálták egy washingtoni étteremben a kormány bevándorlási politikája ellen tiltakozók, ezt követően pedig Sarah Huckabee Sanderst, a Fehér Ház szóvivőjét és családját tessékelték ki egy virginiai étteremből, arra hivatkozva, hogy mivel a Trump-adminisztrációnak dolgozik, nem kívánatos vendég.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s