Charleston WTA: sajnos nem sikerült az újabb bravúr

Stollár Fanny nem jutott a nyolc közé a Charlestonban folyó nemzetközi WTA teniszversenyen. Ellenfele, a holland Kiki Bertens, aki a világranglista 27. helyezettje, egy sima és egy izgalmasabb menetben legyőzte a magyar kislányt.

Nem indult jól a mérkőzés, mert Bertens már Fanny második adogatását elnyerte. Onnan azután sima út vezetett az első szett 6:2-es eredményéhez. Stollár Fanny bekötözött combbal játszott, és mérkőzés közben egyszer el is kellett hagynia a pályát, nyilván ez sem az ő esélyeit növelte.

A második szettben 3:3-ig fej-fej mellett haladtak a versenyzők, Fanny egyre jobban mozgott, magabiztosan nyerte az adogatásait, csak a holland is hasonló magabiztosságot mutatott a saját oldalán. Azután elment egy játék, majd Bertens behúzta a saját adogatását, így pillanatok alatt 5:3 lett az állás. Fanny innen ismét talpra állt, ászt ütve, határozottan befejezve az akcióit, nyílttá tette a mérkőzést (5:4). Bertens adogatásánál egy esetben Fannynak lett volna esélye, hogy 5:5-re egyenlítsen, de a balszerencse és a holland szívóssága megakadályozta ebben. Végül Bertens ismét hozta az adogatását, így a második szett vége 6:4 lett.

A mérkőzés során megfigyelhető volt, hogy Fanny ütései több alkalommal is éppenhogy szélesnek bizonyultak. Tény, hogy voltak olyan labdamenetek, amelyekben a holland tudásbeli fölénye dominált, a mérkőzés egészét nézve azonban Fanny nem játszott alárendelt szerepet, az utolsó játék alkalmával is voltak gyönyörű megmozdulásai, ami azt mutatta, hogy fejben nem adta fel a küzdelmet.

Végül szép siker, hogy a világranglista 22. helyén álló Johanna Konta legyőzésével Fanny, aki a torna kezdete előtt a világranglista 223. helyén állt, beverekedte magát a legjobb 16. közé.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s