Lövöldözés a Youtube-nál

Kedden délelőtt a Google tulajdonában álló Youtube videómegosztó szolgáltatás san francisco-i épületében egy nő tüzet nyitott az alkalmazottakra. Három embert megsebesített, majd kiment az épületből, és végzett magával.

A dél-kaliforniai, 39 éves Nasim Aghdam volt az elkövető, aki rendszeresen jelentkezett a Youtube-on videóival, és ezért pénzt kapott a videómegosztó szolgáltatástól. Azonban a nő apjának elmondása szerint, egy ideje Nasim panaszkodott a Youtube-ra, mert az állítólag “szűrte” az általa megosztott videókat, és ennek a szűrésnek az lett a következménye, hogy kevesebben nézték meg azokat. A nézőszám csökkenése miatt pedig a Youtube beszüntette a fizetést Nasim felé.

Kedden délelőtt aztán Nasim már azelőtt lőni kezdett a fegyverével, mielőtt belépett volna a Youtube épületébe. Egy férfi és két nő sebesült meg. A 36 éves férfi kritikus állapotban van, a 32 éves nő súlyos, a 27 éves kielégítő állapotban van.

A merénylő édesapja, Ismail Aghdam elmondta, hogy a lánya dühös volt a Youtube-ra. Csatornáján több olyan videót is látni lehetett, ahol a videómegosztó szolgáltatást kritizálja. A nő egyébként lelkes állatvédő is volt, véleménye szerint az állatoknak ugyanolyan jogai vannak, mint az embereknek.

A hatóságok az esetet nem kezelik terrorcselekményként. A lövöldözés után egy autóban megtalálták Nasim Aghdamot is, aki öngyilkos lett.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s