A nagyot durranó Fortnite 6 milliárd dolláros veszteséget okozott a piacvezető Activision Blizzardnak

Az Epic Games nemrégiben jött ki a Fortnite című játékával, amelyet most már iOs rendszerű telefonokon is ugyanolyan minőségben lehet játszani, mint pl. Playstation 4-en vagy xBox-on. A Fortnite miatt az Activision 11%-os csökkenést észlelt az online játékai forgalmában. A cég részvényei esni kezdtek a Wall Streeten, miközben a hozzáértők szerint csak időleges problémáról van szó.

Jelenleg a Fortnite az egyik legforróbb popkultúra jelenség a világban. A Google-on a Fortnite keresések mennyisége az elmúlt héten meghaladta az eddigi vezető Minecraft keresések mennyiségét. Az egyik vezető Twitch-sztár, Tyler “Ninja” Blevins, aki professzionális játékos is egyben azt állítja, hogy a Fortnite közvetítései miatt az elmúlt héten félmillió dollárt keresett. Az Epic games tavaly szeptemberben indítota el a Battle Royael módot PC-n, majd Playstation 4-en és xBox-on is. Ennek lényege, hogy 100 versenyző harcol egy területen addig, amíg csak egyetlen marad állva.

Az Activision úgy véli, nem kell aggódniuk a tőlük most elpártoló korábbi Call of Duty és Overwatch játékosok miatt. Egy pillanatnyi helyzetről van szó, és ezek az elkötrlezett játékosok vissza fognak térni – vélik a cégnél.

Egyelőre azonban a Fortnite – amelynek iOs verzióját csak a cégtől, vagy egy már regisztrált játékstól származó meghívóval lehet igénybe venni – tarol.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s