Otthonában őrzi felesége hamvait Gábor Zsazsa férje

New York, 2017. január 13., péntek (MTI) – Otthonában őrzi a felesége hamvait tartalmazó urnát Gábor Zsazsa férje, Frédéric von Anhalt herceg.

Gábor Zsazsa
Gábor Zsazsa

Tagadja azonban a vádakat, melyek szerint “túszul ejtette” volna a hamvakat, és a decemberben elhunyt, magyar származású hollywoodi filmdíva végakarata ellenére tartaná őket magánál. “Ez az én feleségem urnája, és azt teszek vele, amit akarok” – mondta a férfi.
“Megtartottuk a templomi szertartást, majd hazavittem az urnát, ami normális dolog. A kandallópárkányon áll” – nyilatkozta a People magazinnak.
Edward Lozzi, a színésznő egykori sajtósa, egyben a színésznő szintén elhunyt lánya, Francesca Gábor Hilton képviselője azonban úgy véli, a hamvakat december 30-án, közvetlenül a templomi szertartás után el kellett volna temetni a West Wood Memorial Park temetőben.
A várttal ellentétben azonban szerdán nem érkeztek meg a hamvak. “Nem csak arról van szó, hogy az ő kívánsága volt, hogy ott temessék el, de a parcella már készen áll, és mind a testvére, Éva Gábor, mind Francesca ott van már eltemetve” – fejtette ki Lozzi.
Gábor Zsazsa testvére, Éva 1995-ben halt meg, Conrad Hiltonnal közös lánya, Francesca pedig 2015-ben. A színésznő másik testvére, Magda 1997-ben hunyt el.
Lozzi szerint von Anhalt így akar bosszút állni rajta és Gábor Zsazsa azon ismert barátain, akik nem jelentek meg a herceg által rendezett temetésen. “A templom nem telt ma meg, mert rossz volt az időzítés” – fogalmazott az online közvetített szertartáson az özvegy. Hozzátette: a meghívottak közül többen nem jelentek meg, mert elutaztak az ünnepekre a városból – vagy mert meghaltak.
A szertartás végén Frédéric von Anhalt a felesége urnáját beletette egy kutyahordozó táskába – állítása szerint Gábor Zsazsa kedvencébe – és elhagyta vele a templomot.
Az özvegy egyébként tagadja, hogy Lozzi valaha felesége sajtósa lett volna. “Ez az ember sohasem volt sajtós, valami bolond lehet, én nem tudom, ki ő” – idézi őt a People.
Frédéric von Anhalt még decemberben úgy nyilatkozott, hogy Budapesten temetik el Gábor Zsazsa hamvait a Beverly Hills-i gyászszertartás után.
Frederic von Anhalt herceg elmondta, hogy felesége még szeretett volna szülővárosába, Budapestre utazni. Gábor Zsazsa már korábban kapott magyar útlevelet, és magyarországi rokonaival régóta tartották a kapcsolatot.
A magyarországi utazáshoz azonban Gábor Zsazsának segítségre lett volna szüksége, mert kerekesszékhez volt kötve 2002-es autóbalesete óta. Egyetlen lánya, aki második házasságából, Conrad Hiltontól született, ellenezte az utat, mert attól tartott, hogy anyja soha nem fog visszatérni az Egyesült Államokba.
Gábor Zsazsa december 18-án, 99 évesen hunyt el szívinfarktusban.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s