Metróbalesetben hunyt el egy extrém sportoló

2017. január elsején, a párizsi metróban, a híradások szerint vonatbalesetben halt meg a 17 éves Nye Frankie Newman, a Brewman parkour csoport tagja.

15825935_1748089398549978_6228417484728613465_n

A parkour egy speciális extrém sport, amelynek lényege, hogy különféle épített akadályokat (kerítéseket, házfalakat stb.) a lehető leggyorsabban és legelegánsabban küzdik le a versenyzők. Idehaza is vetítették a mozik a Yamakasi című filmet, amely egy ilyen csapat ügyei körül bonyolódik.

A Brewman csoport vezetője, Luke Stones, elutasította azt a feltételezést, hogy Newman az extrém sportolás közben vesztette életét.

Newman halála nagy veszteség a csapatnak, mert mindig inspiráló és lelkes sporttársuk volt. A csoport Facebook oldalán nagyon sok képet találunk, amelyeken a fiú Hong Kongban, Párizsban, vagy éppen Írországban ugrál. Szilveszterkor azt írta egy Facebook bejegyzésében: “2016: Görögország, Marokkó, Spanyolország, Franciaország, Csehország, Svájc, Észak-Írország, Németország, Dánia, Olaszország, Finnország, Kína, a Fülöp-szigetek, Hong Kong és Hollandia. Ez egy mozgalmas év volt, tele rengeteg emlékkel.”

A fiatal parkour sportoló emlékére márciusban Guilfordban, a fiú szülőhelyén emlékversenyt rendeznek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s