Nyolc jel, ami azt mutatja, hogy ideje bedobni a törülközőt…

A Men’s Health-ben megjelent cikk szerint az teljesen természetes, ha egy kapcsolatban vannak időnként koccanások, vagy akár nagyobb viharok is. A harc ugyanolyan velejárója az életnek, mint a szerelem. Azonban vannak jelek, amelyek arra utalnak, hogy itt már nem harcolni kell, hanem ideje bedobni a törülközőt. Nézzük, melyek ezek a jelek…

nosex_0

  1. Ha mindenen veszekedtek… – ahogyan már írtuk, az időnkénti összezördülés is a velejárója egy párkapcsolatnak. De az már nem természetes, ha mindenen, még a legkisebb dolgokon is vita és háborúskodás megy.
  2. Ha rendszeresen sokáig dolgozol… – a szerelem ugyanis követelőző. Emlékezz vissza, amikor összejöttetek, szinte minden percedet vele akartad tölteni. Ha ez mára már nem így van, ha most már a munka fontosabb, és tulajdonképpen nem is igazán akarózik hazamenni, akkor ideje váltani.
  3. Ha minden dolog zavar a partneredben… – régebben észre sem vetted, hogy nem a végéről nyomja a fogkrémes tubust, vagy hogy a hajszálait ott hagyja a kádban. De ha elértél oda, hogy ezek az apróságok idegesítenek benne, akkor valami nincs rendben a kapcsolatotokban.
  4. Ha kerülöd, vagy kerüli a szexet… – eleinte mindig és mindenhol szexelni akartatok, ugye? Az teljesen természetes, hogy az évek múlásával a szenvedély alacsonyabb szintre kerül. De ha valamelyikőtök minden ürügyet megragad ahhoz, hogy ne kelljen szexelni a másikkal, akkor gond van.
  5. Ha egyre több a haverokkal töltött idő… – ami rímel a rendszeres, sokáig űzött munkára. Azaz, ha arra döbbensz rá, hogy egyre több időt töltötök a barátaitokkal, vagy családi körben, vagy más emberek társaságában, hogy gazdagabb árnyalatokat hozzatok az életetekbe, akkor bizony nem az igazi a párkapcsolatotok. Valójában a legfontosabb a kettesben töltött idő kellene, hogy legyen.
  6. Ha érdeklődsz más emberek iránt… – azaz ha mások keltik fel a figyelmedet, esetleg flörtölsz, vagy akár tovább is elmégy másokkal, akkor ez is azt jelzi, hogy a partnered iránt már nem érzel komoly vágyakat. Lehet, hogy kedveled, hogy ő a legjobb barátod, hogy nem akarnál fájdalmat okozni neki… de ha egy vagy több harmadik személlyel hetyegsz, akkor a párkapcsolatotok valójában romokban hever, akár bevallod magadnak, akár nem.
  7. Ha nem akarsz kilépni a komfortzónádból érte… – azaz, ha úgy érzed, már nem tennéd meg miatta azokat a kis szívességeket, kényelmetlenségeket, mint annak idején. Nincs kedved már elmenni az anyóshoz? Nem kelsz korán azért, mert ő elutazik? Nem viszed el a munkahelyére, pedig odakint szakad az eső? nem hagysz neki a sütidből, pedig tudod, hogy szereti? Akkor bizony valami megváltozott.
  8. Ha nem látod a közös jövőtöket… – Képzeld el magad 10 vagy 20 év múlva. Ha nem látod magad mellett a párodat, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy ez miért van így? Valószínűleg, mert ő nem tartozik oda.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s