Amerikai elnökválasztás – A WikiLeaks alapítója újabb emailek közzétételét ígéri Hillary Clintonról

Washington, 2016. augusztus 7., vasárnap (MT) – A WikiLeaks alapítója újabb elektronikus levelek nyilvánosságra hozatalát ígéri, ezúttal Hillary Clinton demokrata párti elnökjelöltről, közvetlenül az amerikai elnökválasztás előtt.

AP_trump_clinton_as_02_160713_12x5_1600

Julian Assange a Russia Today című, angol nyelvű orosz televíziónak nyilatkozott, de szavait amerikai hírközlők – például a Yahoo, illetve a Fox televízió – is átvették.
Assange már régóta ígéri, hogy további dokumentumokat hoz nyilvánosságra a demokratákról, és elsősorban is a demokraták elnökjelöltjéről, Hillary Clintonról, de a Russia Today munkatársának adott legújabb interjújában sejtetni engedte, hogy ezúttal az új dokumentumok a Clinton Alapítványról szólnak majd, s ezen belül is a Clinton-házaspár és Szaúd-Arábia kapcsolatairól.
“Szaúd-Arábia valószínűleg a legnagyobb adományozója a Clinton Alapítványnak,  láthattuk is Clinton kezét az exportpolitikában, hiszen amikor ő volt a külügyminiszter, nagyon nagy mértékben előnyben részesítette Szaúd-Arábiát” – fogalmazott Assange. Azt is hangsúlyozta: “sokkal mélyebb kapcsolatok vannak Hillary Clinton és Oroszország között, mint amilyenekről Donald Trumppal kapcsolatban van tudomásunk.” Assange szerint Clinton nem véletlenül Trump orosz kapcsolataira irányította a figyelmet, hiszen neki is megvan a maga számos kapcsolata.
A Politico című lap a WikiLeaks kiszivárogtatásaival kapcsolatban úgy vélte, ezek megfordíthatják a választás kimenetelét Donald Trump javára. “Ismeretlen vizek felé haladunk, s így kicsúszhat az ellenőrzés a kezünk közül” – idézte a Politico Jim Manley, a demokraták egyik munkatársa szavait.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s