Demokrata konvenció – Bloomberg: Trump rossz gazdasági vezető és zsebtolvaj 

Philadelphia, 2016. július 27., csütörtök (MTI) – Michael Bloomberg, New York volt polgármestere szerint Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje destruktív gazdasági vezető és olyan, mint egy zsebtolvaj. 

1661777b0f0d8a9fcbde6b36c8942bbb
Michael Bloomberg

A milliárdos üzletember, New York város háromszor megválasztott volt republikánus polgármestere a demokraták konvencióján szólalt fel. Igaz, beszédében elöljáróban leszögezte, hogy volt már republikánus is, és demokrata párti is, de ezúttal függetlenként beszél, mert rájött, hogy egyetlen párt politikusainak “sincs a zsebében a bölcsek köve”.
A milliárdos Bloomberg erőteljesen támadta a szintén milliárdos Trumpot, a republikánusok elnökjelöltjének a gazdasági életben eddig elért eredményeit, s kétségbe vonta, hogy van-e alapja Trump azon ígéretének, miszerint az üzleti életben szerzett tapasztalatait jól kamatoztathatja majd a Fehér Házban.
Bloomberg – aki a tavasszal még habozott, hogy maga is rész vegyen-e független elnökjelöltként a választási küzdelemben – csak rombolásra képes gazdasági vezetőnek minősítette Trumpot, és zsebtolvajnak nevezte őt. “Karrierje során Trump jól dokumentálhatóan csődök sorát, peres eljárások ezreit, dühös részvényeseket, magukat becsapottnak érző alvállalkozókat és kifosztott, illúziójukat vesztett fogyasztókat hagyott maga után” – fogalmazott Bloomberg. Hozzátette: “Trump azt mondja, úgy akarja irányítani a nemzetet, ahogyan az üzleteit. Isten segítsen meg minket”.
A milliárdos üzletember hosszasan fejtegette, hogy sok republikánus a bevándorlókat, sok demokrata párti pedig a magánszektort okolja alaptalanul az ország gondjaiért.
“Időnként nem értek egyet Hillaryvel, de bármilyen nézetkülönbségek legyenek is közöttünk, azért jöttem ide, hogy kimondjam: félre kell tennünk nézetkülönbségeinket az ország érdekében, s fel kell sorakoznunk azon elnökjelölt mögött, aki képes vereséget mérni egy veszélyes demagógra” – hangsúlyozta Michael Bloomberg. Hozzátette: való igaz, hogy az üzleti élet szereplői pragmatizmust vihetnek a politika világába, de ez Trumpra nem vonatkozik, mert szerinte a republikánus elnökjelölt nem megoldja a problémákat, hanem ő maga gerjeszti őket.     Bloomberg kitért Trump globalizáció-ellenesnek látszó retorikájára, a szabadkereskedelemről és a bevándorlásról vallott nézeteire is.
“Trump azt mondja hogy megbünteti azokat a a vállalkozókat, akik Mexikóba vagy Kínába viszik a termelést, ugyanakkor az általa forgalmazott ruhákat a tengerentúlon, éhbérért dolgozókkal készítteti” – mondta Bloomberg, és elmondta azt is, hogy miközben Trump arról szónokol, hogy az amerikaiaknak kell ismét munkát adni, ő a vízumrendszert kihasználva külföldi idénymunkásokat foglalkoztat, éhbérért.
“Az igazat megvallva, Donald Trump képmutatással van a legjobban megáldva” – húzta alá Michael Bloomberg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s