Tovább növelte okostelefon eladásait és piaci részesedését a Huawei

Sencsen, 2016. július 26., kedd (MTI) – Az egyre lassulva növekedő világpiacon az idei első fél évben is jelentősen növelte okostelefon eladásait és piaci részesedését a Huawei – tájékoztatta kedden az MTI-t a Huawei Technologies Hungary Kft.

58c6d57fa85e9e77d099172a18c17559

Az év első felében a Huawei fogyasztói üzletága 60 millió 560 ezer okostelefont értékesített, 25 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az üzletág bevétele pedig 41 százalékkal 77,4 milliárd jüanra (11,59 milliárd dollár) emelkedett. Mindezt az IDC piackutató vállalat szerint 3,1 százalékkal bővülő világpiaci környezetben sikerült elérnie a kínai mobil távközlési berendezés gyártó vállalatnak.
A Huawei így a GfK piackutató szerint 11,4 százalékos részesedésre tett szert az év első felében az okostelefonok világpiacán. A kínai távközlési berendezés gyártó vállalat különösen jó eredményeket ért el a prémium kategóriás készülékek értékesítésében, valamint Kínán kívüli forgalmának a növelésében, ami 1,6-szorosa lett a belföldi növekedésnek.
Az első negyedévben a Huawei világpiaci részesedése még 8,2 százalékos volt amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat, és 8,3 százalék a szintén amerikai Gartner Inc. piackutató vállalat kimutatása szerint.
A Gartner Inc. piackutató adatai szerint az idei első negyedévben a Huawei 59 százalékkal növelte az eladásait, míg a Samsung eladásai stagnáltak, az Apple eladásai pedig 14 százalékkal csökkentek. A Samsung 23, az Apple 15 százalék piaci részesedést ért el az első negyedévben.
A 2015-ös évben az IDC adatai szerint a Huawei fogyasztói üzletága 7,4 százalékos világpiaci részesedéssel a harmadik legnagyobb volt az okostelefon gyártók rangsorában. Eladásait tavaly a világpiacon 44,3 százalékkal növelte a kínai vállalat és ezzel negyedikként csatlakozhatott az évi 100 milliónál több mobiltelefont értékesítő gyártók exkluzív klubjába, a Nokia, az Apple és a Samsung mellé.
A Huawei fogyasztói elektronikai üzletágának az igazgatója a múlt hónap elején jelentette be egy hongkongi konferencián, hogy a Huawei 25 százalék feletti piaci részesedés megszerzésével öt év alatt világelső kíván lenni az okostelefon piacon.
A Huawei éves árbevételének legalább tíz százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre, azaz az elmúlt 10 évben már több mint 240 milliárd jüant (37 milliárd amerikai dollár). A vállalat világszerte 17 kutatás-fejlesztési központot, 36 innovációs központot és 45 képzési központot tart fent, és a több mint 170 ezer fős dolgozói gárdájának 45 százaléka dolgozik a kutatás-fejlesztés területén.
A Huawei kiskereskedelmi értékesítő pontjainak számát is megduplázta 2016 első félévében: az idei év májusában már 35 ezer kiskereskedő kínálta a vállalat termékeit világszerte, ami 116 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakához képest. A GfK szerint a Huawei termékek világszerte 150 ezer üzletben elérhetőek.
A Huawei 2016-ban ismét felkerült a BrandZ Top 100 legértékesebb márkáinak listájára, ahol a 2015-ös hetvenedik pozícióját 20 helyezéssel az ötvenedikre javította.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s