Német versenyző nyerte meg a Rubik-kocka Európa-bajnokságot

Prága, 2016. július 17., vasárnap (MTI) – Philip Weyer német versenyző nyerte meg az idei Rubik-kocka Európa-bajnokságot, amely vasárnap fejeződött be a Prága melletti Radotínban. A hivatalosan mért öt kísérletben átlagosan 7,88 másodperc alatt rakta ki a Rubik-kockát – közölte Anna Flejbeková, a rendezőbizottság szóvivője. 

aa2b75a5aadce8f4c4ed9e71cb89ceb6

A Rubik-kocka egyszeri kirakásának győztese a holland Mats Valk lett, aki 5,13 másodperces idővel új Európa-rekordot állított fel.
Anna Flejbeková szerint a háromnapos rendezvény legnagyobb csillaga az ausztrál Feliks Zemdegs volt, aki a Rubik-kocka kirakásában több rekordot is a magáénak mondhat. Az idén az öt kísérletben egy kézzel átlagosan 10,70 másodperc alatt rakta ki a kockát, ami új világrekordnak számít.
A radotíni Európa-bajnokságon negyven ország több mint 500 versenyzője vett részt, és 18 kategóriában mérték össze ügyességüket.
Rubik Ernő hetvenes évekbeli találmánya gyorsan meghódította a világot, és hatalmas népszerűségre tett szert. A Rubik-kocka kirakásának első nemzetközi versenyét 1982-ben az Egyesült Államokban rendezték meg. Az akkori győztes 22,88 másodperc alatt rakta helyére a hat színes oldalt. A jelenleg érvényes öt kísérletes világrekord 4,90 másodperc.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s