Agatha Christie-krimivel indul az évad az Újszegedi Szabadtéri Színpadon

Szeged, 2016. július 4., hétfő (MTI) – Agatha Christie Az egérfogó című darabjával indul az évad a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelyén pénteken, a krimi egyik főszerepében Székhelyi Józsefet láthatja a közönség az Újszegedi Szabadtéri Színpadon – tájékoztatta a fesztivál sajtóreferense az MTI-t.

1428-1

A népszerű krimiíró művét 63 esztendeje mutatták be Londonban, és azóta is megszakítás nélkül játsszák. Szegeden a bűnügyi történet a Veres1 Színház vendégjátékaként, Schlanger András rendezésében kerül színre.
A történet szerint a fiatal Ralston házaspár panziójában vagyunk, távol az emberektől, a világtól. Abban a zárt játéktérben, a hótorlaszok közé ékelt, bűnügyi laboratóriumban, amelynek az írónő, szokás szerint, még a telefonvezetékét is elvágta. Egyelőre csak azt tudjuk, hogy a Culver utcában megöltek egy nőt. Kiderül, hogy a gyilkosnak a panzió lakói között kell lennie.
Az izgalmas produkcióban a főbb szerepekben Verebes Lindát, Pál Tamást, Dósa Mátyást és Mohai Tamást köszönthetik a nézők, a régi ismerős Székhelyi József mellett. Az egykori szegedi színidirektor elmondta, a darabban az igazi, klasszikus krimilogika szerint mindenki gyanús lesz egy idő után. A színész-rendező által megformált Paravicini karaktere azért különösen izgalmas, mert egy idegen ember, egy olyan figura, aki remekül pozícionálja magát, hogy rögtön gyanússá váljon a többiek szemében, holott tulajdonképpen csupa véletlen nyomán csöppen bele a történetbe.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s