Ha a szülők elváltak, akkor te is el fogsz válni?

Ismeritek a mondást: nézd meg az anyját, vedd el a lányát. Most egy olyan aspektust mutatunk be neked, ami talán eddig nem tudatosodott benned. Nézd meg a választott lány szüleinek a házasságát, és gondolkozz. Persze tudjuk, gondolkodni nehéz, amikor jön a dopamin fröccs, és az ember szerelmes. De azért csak próbáld meg…

1a9a9c4e87014a9a51ff1db6aeb014d8

Végeztek egy kutatást arra vonatkozóan, hogy a válással kapcsolatos tapasztalatokat az egyes generációk átadják-e a következő generációnak. A feltételezés az volt, hogy azok a szülők, akik elváltak, több negatív attitűdöt is átadtak az utódaiknak a házasság intézményével kapcsolatban. Manapság, amikor egyes statisztikák szerint Magyarországon minden második házasság válással végződik, fontos tudni, hogy megjósolható-e egy házasság bukása abból, hogy a frigyre lépők szüleinek milyen volt a házassága. A kutatások nem bizonyították be egyértelműen, hogy egyenes út vezet a szülők válásától a gyermekeik válásáig.

De.

A nők esetében, és ezt az eredményt 265 első házasságukban élő pár tesztelése révén mutatták ki, ha a nő szüleinek a házassága válással végződött, akkor az adott hölgy alacsonyabb elkötelezettséggel lépett házasságra a saját választottjával, és a kapcsolatával kapcsolatban mindig is bizalmatlan maradt. Történt ez annak ellenére, hogy többéségben az ilyen háttérrel rendelkező nők, ismerve a családi történelmet, igyekeznek kontrollálni az interparentális (azaz szülők közötti) konfliktusok kialakulását a saját házasságukban. Azonban a kapcsolat iránti igazi elkötelezettség hiánya, és a bizalmatlanság többnyire megmérgezi a kapcsolatot, ezzel potenciálisan növelve a válás kockázatát.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s