Lakásért életjáradék: januártól csak a biztosítóké a terep

Egyelőre nem tudni olyan biztosítóról Magyarországon, amely „lakásért életjáradékot” szolgáltatást kívánna nyújtani. Ez annak ellenére van így, hogy a lakáspiac már az élénkülés határozott jeleit mutatja, és feltehetően kereslet is mutatkozna a szolgáltatás iránt – írja a Világgazdaság.hu.
615x200_ds-photo_getty_article_94_44_474782217_XS

Nem kapkodnak a hazai biztosítótársaságok a lakásért életjáradékot nyújtó szolgáltatás bevezetésével, így kevés az esély arra, hogy belátható időn belül új szerződéseket lehessen kötni. Ez év januárjától ugyanis lakásért életjáradék szolgáltatást csak biztosító nyújthat: a piacra korábban belépő szereplők csak a meglévő portfóliójukat gondozhatják – új szerződést tehát nem köthetnek –, illetve felajánlhatják további üzemeltetésre az állam nevében eljáró Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-nek.

A Világgazdaság megkeresésére a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) közölte, ilyen szolgáltatást nyújtó biztosító nincs a piacon, a Groupama Garancia Biztosítónál pedig azt a tájékoztatást adták, hogy nem tervezik ilyen szolgáltatás bevezetését. Mindezek tükrében nem lehet arra számítani, hogy ez az üzletág rövid időn belül ismét megjelenne a magyarországi piacon.

Az elmúlt évek lakáspiaci történései tükrében érthető, hogy a biztosítók egyelőre kivárnak a szolgáltatás bevezetésével, és feltehetően több erősebb évet is produkálnia kell a lakáspiacnak ahhoz, hogy újabb szereplők megjelenéséről lehessen beszélni. Arra is számítani lehet, hogy az esetleges új belépők eleinte a fővárosra, illetve a megyeszékhelyekre koncentrálnak majd, ahol jóval nagyobb az ingatlanok értéke és forgási sebessége a kistelepüléseken tapasztaltnál.

(forrás: Biztosítási Szemle)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s