Kgfb – Az első nap kötéseiben 10 százalékos a díjemelkedés

Budapest, 2014. november 4., kedd (MTI) – Az év végi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampány első 24 órájának adatai szerint a kötések éves átlagdíja 11 400 forint, szemben a tavalyi első napi 10 400 forinttal, tehát a díjemelkedés 10 százalék körüli – közölte a netrisk.hu internetes alkusz az MTI-vel.

5fd5a0c90bc64752bf13adeba400d4e8

A szerződések kétharmadát a K&H és az MKB biztosítóknál valamint a Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesületnél (KÖBE – korábban: Közlekedési Biztosító Egyesület) kötötték az ügyfelek, míg egy éve az első három vezető biztosító az első nap után az Allianz, a Posta és a Groupama volt – áll a közleményben.
A közlemény idézi Sebestyén László vezérigazgatót, aki szerint annak ellenére, hogy az év végével lejáró kötelező biztosítások száma közel félmillióval – mintegy 1,5 millióra – csökkent az egy évvel ezelőttihez képest, az idén is több mint 20 ezren kalkulálták ki a jövő évi kgfb-díjukat az első napon a netrisk.hu internetes oldalán.
Kiemelték, hogy az autósok többsége a jelenlegi biztosítójától a következő napokban fogja kézhez kapni a jövő évi – többségében magasabb díjat tartalmazó – díjértesítőjét, így várható, hogy a díjkalkuláció iránt a következő napokban még fokozottabb lesz az érdeklődés.
A közlemény szerint sokan lesznek, akik – bár kalkulálnak – az idén már másik biztosítónál sem találnak majd kedvezőbb ajánlatot.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s